HOME - CORNFIELD Range - MOVEMENTS EHLW - GALLERY - LINKS - WRECKS & RELICS - GUESTBOOK -
 

More Photo's Heldairshow Maritiem 2012

Crash PH-4B4 (s/n 21407) Aeropro Fox-912 Adventure Flight BV

17:07.53 engine problem

17:08.02 Stall

17:08.13 Lost aircraft -> crashed

 

Crash PH-4B4 (s/n 21407) Aeropro Fox-912 Adventure Flight BV

De PH-4B4 Aeropro Fox-912 een ultralight vliegtuigje is zaterdag neergestort in een akker bij Den Helder.
De piloot was na de crash aanspreekbaar en is naar een ziekenhuis in Alkmaar vervoerd.
De piloot, een man, was de enige inzittende van het vliegtuigje.
Volgens een woordvoerster van Defensie is zijn toestand stabiel. Het toestel was opgestegen van vliegveld Middenmeer.
Volgens een woordvoerster van de politie heeft het vliegtuigje waarschijnlijk te kampen gehad met een motorstoring. Het toestel maakte deel uit van een tentoonstelling op de grond.
In Den Helder was zaterdag ook een vliegshow georganiseerd door Den Helder Airport en maritiem vliegkamp De Kooy. Het gecrashte toestel had echter niets met deze show te maken. Het vliegtuigje is pas opgestegen toen het evenement al was afgelopen.

Crash Aero L-39C ES-YLS/2 (s/n533638) Breitling Jet Team

In het buitengebied bij Valkenswaard is zaterdagavond een jet van het Breitling Jet Team gecrasht. De twee inzittenden hadden het toestel, een straalvliegtuig, al verlaten met een parachute voordat het crashte. Dat zei een woordvoerder van de politie.
Volgens burgemeester van Valkenswaard, Anton Ederveen, is een van de twee vliegers naar het ziekenhuis gebracht. De burgemeester meldde verder op twitter dat „er geen brand is en geen kerosine is geloosd. Hulpdiensten in control”. Het toestel, een Aero L-39 Albatros, is neergekomen in het open veld in de buurt van de Berkheuvels.
Het Breitling Jet Team was zaterdag de topattractie van de vlieghow die was georganiseerd door Den Helder Airport en maritiem vliegkamp De Kooy, waar om 17:08.53 de PH-4B4 kort na het opstijgen neerstortte.
Het Breitling Jet Team is een Franse kunstvliegformatie, die wordt gesponsord wordt door de Zwitserse horlogefabrikant Breitling.

 

More Photo's Heldairshow Maritiem 2012

All right reserved © 2006-2012 P.R.Kroese